Més de 150 recursos d’alçada presentats contra els llistats generats a partir de la consulta de la llengua base

  • Famílies pel Valencià informa de la presentació d’estos recursos d’alçada per part de famílies disconformes amb els llistats.  
  • Les famílies que han presentats estos recursos al·leguen falta d’informació per realitzar el bàrem demanat per Conselleria, per errada en la tria de la llengua o per no poder participar-hi. 

El divendres passat finalitzava el termini per tal de presentar els recursos d’alçada per part de les famílies davant dels llistats publicats als centres educatius després de la realització de la consulta de la llengua base. Després d’un mes de termini, Famílies pel Valencià explica que té constància de la presentació de més de 150 recursos per part de famílies que se senten perjudicades. 

L’associació afirma que els recursos presentats troben tres tipus d’afectacions: 

  1. les famílies que no han pogut participar del procediments perquè el sistema els donava errada, perquè són famílies d’acollida o famílies estrangeres amb NIE. Unes errades que es van veure agreujades pel fet que durant els últims dies de consulta la gran majoria de centres valencians van estar tancats per alerta meteorològica i moltes famílies no van poder anar a votar amb l’ajuda dels equips directius tal i com marcava l’ordre que regulava la consulta de la llengua base. 
  2. Les famílies que no van poder marcar bé alguns dels ítems del barem que s’havien de marcar en el moment de fer la consulta ja que la Conselleria no va donar la informació adequada, sobretot respecte a l’apartat dels germans o del domicili. 
  3. Famílies que es van equivocar en l’elecció de la llengua base i en este sentit, Famílies pel Valencià explica que sobretot són famílies que van votar des del dispositiu mòbil i que des d’ací l’opció de votar en castellà era la que ixia per defecte. 

En aquests dos darrers punts, Famílies pel Valencià recorda que el dret a poder rectificar la consulta, d’acord amb la sentència recent del Tribunal Suprem (Núm. 960/2023, de 12 de Juliol), per la qual es permet la rectificació d’un tràmit telemàtic com és el cas de la consulta, és un dret que la Conselleria va negar des del primer moment. 

Finalment, des de l’associació es demana a la Conselleria d’Educació que done resposta a totes estes famílies en la major celeritat possible i així puguen donar solució als mals de caps innecessaris que la celebració d’esta consulta ha suposat per a les famílies. Famílies pel Valencià assegura, a més, que la presentació de tots estos recursos continua demostrant que “la consulta no va comptar amb els mínims democràtics necessaris” i, tot i celebrar els resultats obtinguts pel valencià, torna a exigir la retirada de la Llei de Llibertat Educativa. 

Desplaça cap amunt