Famílies pel Valencià presenta al·legacions a l’ordre de la Conselleria d’Educació en què es regula la consulta sobre la llengua base

  • La Conselleria va publicar ahir l’ordre per la qual es regula la consulta sobre la llengua base
  • Des de l’associació tornem a demanar al conseller Rovira la retirada de la llei de LlibertatEducativa.

El 26 de desembre, en plenes vacances de Nadal i en dos dies de retard sobre el que havien anunciat, la Conselleria d’Educació va obrir la fase d’informació pública del projecte d’ordre pel qual es regula i convoca el procediment de consulta als representants legals de l’alumnat per la tria de la llengua base.

Famílies pel Valencià denuncia, a més,que aquest procediment s’haja obert en plenes vacances de Nadal cosa que dificulta que moltes associacions puguen reunir-se per presentar les al·legacions o que moltes famílies puguen presentar-ne i que, a més, impossibilita la convocatòria de Consells escolars o de Claustres per tal de presentar al·legacions conjuntes. Tot i això, des de Famílies pel Valencià es fa una crida a presentar-ne i a tornar a mostrar el rebuig a la realització d’aquesta consulta.

Famílies pel Valencià ha presentat com a associació 5 al·legacions diferents i les ha posades a disposició de tota la ciutadania perquè puguen presentar les mateixes. Aquestes al·legacions s’han basat els següents punts:

  • Es considera que l’objectiu final d’aquesta consulta és arraconar el valencià cosa que éscontrària a la promoció que la nostra llengua ha de tindre tal i com està expressat en la Lleid’Ús i Ensenyament del Valencià.
  • Es manifesta que amb la celebració de la consulta i l’aplicació de la llei no s’assegura lapresència del 50% del valencià a les aules i es discrimina a l’alumnat de les zonescastellanoparlants.
  • Es considera que la realització de la consulta en un context on hi ha escoles i institutsreubicats per la DANA impossibilita tant que es puga dur a terme la fase d’informació a lesfamílies per part dels centres educatiu com garantir espais segurs per pal·liar la bretxa digital.
  • S’assegura que el resultat que es derive de la consulta menysté el paper de les professionalsde l’educació que s’esforcen per crear grups on es contemplen raons de gènere, deprocedència i de necessitats educatives.
  • Es considera que el sistema de punts utilitzat per elegir quina persona va al grup que nocorrespon amb el marcat per la seua família és totalment discriminatori i no atén a cap tipusde raó educativa ni pedagògica.

L’associació ha argumentat aquestes al·legacions basant-se en lleis educatives com la LOMLOE, els diferents Decrets d’inclusió aprovats per la Generalitat Valenciana, en la LUEV o en els informes elaborats per la Universitat de València o l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Desplaça cap amunt