- L’associació ha criticat davant membres del Parlament Europeu la llei Rovira perquè aquesta és una llei “llei innecessària i recessiva”.
- L’entitat ha participat en este acte junt a d’altres entitats cíviques convidades per l’eurodiputat de Compromís Vicent Marzà.
Famílies pel Valencià ha participat en la comissió d’Educació i Llengües del Parlament Europeu en un acte on també han participat Escola Valenciana, la Intersindical Valenciana i Acció Cultural del País Valencià. Totes estes entitats han sigut convidades pel grup de Compromís al Parlament Europeu per tal d’explicar la situació del valencià des de diferents àmbits.
En el cas de Famílies pel Valencià, la seua representant, Adriana Gil, ha explicat el que suposa la llei de Llibertat Educativa per al valencià i ha criticat que aquesta llei “posa en risc la cohesió social i la igualtat d’oportunitats del poble valencià perquè és una llei inadequada al nostre context sociolingüístic”.
A més, en la seua intervenció, Gil ha insistit que aquesta llei “és regressiva, antipedagògica i concebuda amb l’objectiu de reduir la presència del valencià als centres educatius” i ha criticat la Conselleria d’Educació per tirar endavant la consulta sobre la llengua base tot i el rebuig majoritari de la comunitat educativa valenciana. Gil també ha recordat als parlamentaris presents que durant les setmanes prèvies a la celebració d’esta consulta des de la Conselleria s’han prohibit, perseguit i censurat actes a favor del valencià. Tot i aquesta actitud, la representant de Famílies pel Valencià s’ha felicitat pels resultats aconseguits en aquesta ja que consoliden l’ensenyament en la nostra llengua.
Per últim, Gil ha volgut recordar que “Europa hauria de jugar un paper clau en la defensa dels drets lingüístics dels parlants de les llengües minoritzades, com és el cas del valencià”.